FacebookTwitterLinkedIn

Compania imobiliară RE/MAX România a intermediat 2.295 de tranzacții în primul trimestru din acest an, în valoare de aproximativ 130 milioane de euro. În acest interval, volumul tranzacțiilor pe segmentul rezidențial a crescut cu 25%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. 

Comparativ cu primul trimestru din 2021, intermedierile RE/MAX România au crescut în acest an cu 20% ca volum și 23% ca valoare, iar comisioanele înregistrate de companie au cunoscut o creștere de aproximativ 43%, până la cca. 2,9 milioane de euro.

Potrivit analizei realizate de companie, dintre principalele centre regionale, Brașovul a înregistrat creșteri procentuale mai mari decât celelalte orașe mari, raportat la prețuri. 

Cele mai mari tranzacții intermediate de birourile RE/MAX România în această perioadă au fost: o vilă de peste 1,6 milioane de euro din Cluj, un teren de peste 1,55 milioane de euro în București, respectiv o proprietate industrială din București, în valoare de 1,3 milioane de euro. 

„Inflația și războiul din Ucraina sunt, evident, factorii care influențează major această perioadă. Față de primul trimestru al anului trecut, prețurile au crescut semnificativ, chiar cu peste 20% pe unele segmente de piață și în anumite orașe. Pentru al doilea trimestru din 2022 preconizăm creșteri semnificative de prețuri la construcțiile noi, generate de inflație și întreruperile din lanțurile de aprovizionare, în unele piețe ajungând la peste 20% comparativ cu T2 2021”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.