FacebookTwitterLinkedIn

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) acuză Consiliul Concurenţei că ”nu vede” cartelul creat pe piața distribuției de carburanți benzinarilor și cere Guvernului să întreprindă măsuri pentru scăderea prețurilor carburanților, mai ales că barilul de petrol a scăzut la 90 de dolari.

„Consiliul Concurenţei ar fi trebuit să vadă cartelul benzinarilor, dar va avea nevoie de 15 ani să constate acest fapt evident, la fel ca în alte situaţii. (…) Dorim doar explicaţii în legătură cu bătaia de joc generalizată care ne afectează pe toţi”, se arată într-un comunicat al Confederaţiei transmis Agerpres.

COTAR apreciază că prețurile actuale ale carburanților sunt nejustificate și ar trebui să scadă având în vedere că barilul de petrol a coborât sub 90 de dolari pe piețele internaționale.

De asemenea, confederația consideră că explicațiilor oferite de autorități pentru creșterea masivă a prețurilor combustibililor sunt ”povești”.

„Am acceptat şi poveştile ministrului Energiei care ne-a spus că Putin e de vină. Dar a scăzut preţul barilului sub 90 de dolari, de la începutul lunii august, iar la pompă rămân aceleaşi preţuri umflate în aşa-zisa criză. Cum procedăm?”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.