FacebookTwitterLinkedIn

IMMUNE Building Standard™, dezvoltat de investitorul local Genesis Property, a fost adoptat încă o dată în Asia, de către Menarco Development. Dezvoltatorul imobiliar din Filipine a construit Menarco Tower, o clădire de birouri de tip boutique din Manila. Clădirea de birouri a obținut o certificare IMMUNE Building Standard™ de 5 stele pentru Shell & Core. 

Standardul IMMUNE Building a fost dezvoltat de Genesis Property pentru a răspunde amenințărilor la adresa sănătății mediului construit, cauzate de pandemie. Un evaluator autorizat al clădirii efectuează evaluarea și recomandă ca o proprietate să devină certificată IMMUNE™ cu una dintre cele trei etichete: Strong (3 stele), Powerful (4 stele) sau Resilient (5 stele).

Menarco Tower are o suprafață construită de 25.876 mp și 32 de etaje. Clădirea dispune de aer proaspăt cu ajutorul filtrelor MERV 13, care mențin nivelurile de CO2 sub 500 PPM, verificate și monitorizate în permanență de senzorii de calitate a aerului. În plus, clădirea de birouri are o politică de curățenie ecologică, în cadrul căreia se utilizează numai substanțe chimice, materiale de curățare și procese de curățare conforme. Mai mult, toate materialele care intră în clădire sunt evaluate din punct de vedere al sustenabilității.

Alte două clădiri de birouri aparținând unui dezvoltator imobiliar din Filipine, MREIT Inc., au primit certificarea IMMUNE™ Shell & Core, devin astfel primele clădiri certificate IMMUNE™ din Asia.