FacebookTwitterLinkedIn

Studenții de la Universitatea Politehnică din București vor avea un nou cămin studențesc. Compania Construcții Erbașu a anunțat că lucrările de edificare a căminului, care va fi format din 350 de camere, avansează conform programului.

Valoarea totală a investiţiei este de 24,41 milioane de euro, iar căminul, amplasat în campusul din Regie, va oferi 700 de locuri de cazare pentru studenţii UPB. 

Pe lângă spațiile de cazare, clădirea va oferi numeroase spaţii multifuncţionale, săli de lectură, spălătorii şi uscătorii, chicinete şi săli de mese, plus o parcare subterană. 

Clădirea va oferi cazare şi studenţilor cu dizabilităţi, în 20 de camere special amenajate în acest sens și va fi dotată cu panouri solare pentru apă caldă menajeră.

Proiectul va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 18.868 mp cu un regim de înălțime prevăzut cu demisol, parter și zece etaje. 

Acesta este primul cămin studențesc ridicat în Regie, după cele din jurul anilor 1960 în care locuiesc mare parte din studenți. Potrivit reprezentanților UPB, 75% din cei peste 30.000 de studenţi ai universităţii sunt din provincie și au nevoie de cazare în București. 

Chiriile din Capitală au crescut de la an la an cu aproape 15%, potrivit platformelor de anunțuri imobiliare. Comparativ cu luna aprilie 2023, în luna aprilie 2024 prețurile medii pentru chirii au crescut cel mai mult (+13%) la categoria garsonierelor, unde prețul mediu de închiriere a fost de 348 de euro. De asemenea, prețul mediu pentru închirierea apartamentelor cu două camere a fost de 543 de euro în luna aprilie 2024, cu 12% mai mare față de cel din aprilie 2023. Totodată, prețul mediu pentru închirierea apartamentelor cu trei camere din Capitală a crescut cu 11% de la un an la altul, având o valoare medie de 767 de euro, potrivit platformei Storia.

Foto: Construcții Erbașu