FacebookTwitterLinkedIn

Concelex, unul dintre cei mai mari constructori din România, a obținut în 2023 afaceri în creștere cu 132% față de anul 2022, potrivit datelor publicate pe platforma Termene, analizate de Forbes România.

Astfel, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 1,2 miliarde de lei (246 milioane de euro), în timp ce profiturile au crescut cu 15%, ajungând la 65 milioane de lei (13 milioane de euro).

Și numărul de angajați a crescut anul trecut cu 37%, semn că este nevoie de oameni pe șantiere, Concelex ajungând astfel la 930 de persoane angajate.

Compania, deținută de familia Pițurlea, se numără printre cele mai importante afaceri de construcții din țară, alături de Construcții Erbașu, Conextrust, Bog’Art și altele.

În această perioadă, constructorii s-au orientat spre proiectele de investiții publice în infrastructură, sănătate, educație și mediu, finanțate din fonduri europene și de la bugetul de stat, care oferă oportunități de creștere mai bune decât proiectele private, rezidențiale sau comerciale.

Astfel, Concelex a finalizat recent lucrările de modernizare a Aeroportului „Delta Dunării” din Tulcea, un proiect de 36 de milioane de euro. Asocierea Concelex și Concrete & Design Solutions va executa și modernizarea Palatului Administrativ din Târgoviște, proiect cu o valoare de 20 de milioane de euro, iar în asociere cu Bog’Art, a preluat contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea – Domnești și supralărgirea Bulevardului Ghencea.

Tot împreună cu Bog’Art, compania va construi Maternitatea “Sf. Ioan” din București, compusă din două clădiri, cu o suprafață construită totală de aproximativ 13.000 de metri pătrați. Este vorba de o investiție în valoare de 50 de milioane de euro, finanțată din fonduri europene.