FacebookTwitterLinkedIn

Spark, cea mai mare companie de carsharing din România, anunță un parteneriat cu Dacia. Spark va adăuga 100 de mașini noi Dacia Spring, 100% electrice, în flota de carsharing, iar odată cu această extindere, flota totală la nivel local va depăși 500 de mașini electrice. Mașinile sunt deja disponibile pentru clienții Spark din București.

Dacia Spring are o baterie de 27 kWh și o autonomie de până la 230 km, conform WLTP. Dintre toate piețele în care Spark operează în prezent, Dacia Spring este disponibilă exclusiv în România și se va afla în segmentul de preț redus al serviciului.

„În numai doi ani am reușit să ne extindem flota auto de 10 ori și să devenim cel mai mare operator de carsharing din România. Avem mai mult de 80.000 de utilizatori și 6 modele diferite de mașini complet electrice”, a declarat Dimitar Stoyanov, Country Manager al Spark România.

La începutul acestui an, Spark a anunțat că a semnat un acord cu GEM Global Yield LLC SCS, un grup privat de investiții alternative cu sediul în Luxemburg, pentru un angajament de capital de 30 de milioane de euro.

În cadrul acordului, GEM se angajează să ofere Spark o facilitate de subscriere de acțiuni în valoare de până la 30 de milioane de euro pe o perioadă de 36 de luni, după listarea publică a acțiunilor SPARK Technologies. Veniturile obținute din această finanțare vor fi utilizate pentru intrarea pe noi piețe din UE, pentru extinderea masivă a bazei de clienți și a flotei SPARK și pentru dezvoltarea continuă a sistemelor software patentate.