FacebookTwitterLinkedIn

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industria locală a cărnii, Angst, intră în insolvență la cererea a doi furnizori: Abatorul Periș și Primo Mix Food.

Tribunalul Ilfov a decis deschiderea procedurii generale de insolvență împotriva Angst Ro SRL, una dintre companiile grupului Angst.

Conform datelor înregistrate de Tribunalul Ilfov, procesul prin care Abatorul Periș și Primo Mix Food au cerut insolvența Angst a fost inițiat la data de 21 septembrie 2023. Decizia intrării în insolvență a fost însă luată la data de 29 martie 2024, cu drept de apel în 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Ilfov.

Compania Angst este unul dintre cei mai cunoscuți jucători de pe piața locală a cărnii. Compania a fost fondată în urmă cu 31 de ani și deține inclusiv o rețea de magazine proprii. Grupul este condus de Sorin Minea, care mai deține acțiuni și la Angst Bistro, dar și la Angst Retail.

Grupul are o fabrică de producție la Buftea și una de crud-uscate la Sinaia (Salsi).

În 2022, ultimul an în care compania a raportat date financiare, Angst a înregistrat afaceri de 60,4 milioane de lei (cu 20% sub cifra de afaceri din 2021) și pierderi de 6,3 milioane de lei (în creștere puternică, de la un minus de 980.863 lei în anul precedent). În 2022, compania avea 173 angajați.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania