FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea a participat la a zecea Comisie mixtă guvernamentală România – Bavaria, încheiat cu un Protocol pentru dezvoltarea mai multor proiecte comune.

Potrivit ministrului, Germania este principalul partener comercial al României, iar o parte consistentă a schimbului de mărfuri este generat de Bavaria, care se situează pe primul loc între landurile germane cu un volum de 7,5 miliarde de euro în 2022, din care 4,3 miliarde euro exporturi româneşti, notează news.ro.

În acest context, s-a desfăşurat la Bamberg a zecea Comisie mixtă guvernamentală România – Bavaria, co-prezidată împreună cu ministrul de stat pentru afaceri europene şi internaţionale, Melanie Huml.

Agenda de lucru a fost complexă cu grupuri de lucru în domenii diverse, de la economie, cultură, educaţie, la inovare, muncă şi sănătate sau administraţie, poliţie, protecţia consumatorului, la agricultură, silvicultură, protecţia mediului, iar lucrările au fost încheiate prin semnarea unui Protocol în care s-a convenit dezvoltarea mai multor proiecte comune la nivel guvernamental.