FacebookTwitterLinkedIn

Apple s-a angajat vineri să actualizeze software-ul iPhone-urilor 12 în Franţa, pentru a soluţiona o dispută cu privire la nivelurile de radiaţii, dar îngrijorările din alte ţări europene arată că ar putea fi nevoită să ia măsuri similare şi acolo.

Franţa a suspendat săptămâna aceasta vânzările de telefoane iPhone 12, după testele despre care a spus că au constatat încălcări ale limitelor de expunere la radiaţii, notează Reuters.

Apple a contestat concluziile, spunând că iPhone 12 a fost certificat de mai multe organisme internaţionale ca fiind conform cu standardele globale, dar a spus vineri că va emite o actualizare de software pentru a se adapta metodelor de testare utilizate în Franţa.

Cercetătorii au efectuat un număr mare de studii în ultimele două decenii pentru a evalua riscurile pentru sănătate ale telefoanelor mobile.

Guvernul francez a salutat actualizarea software-ului Apple, spunând că telefonul va fi testat rapid şi ar trebui să permită reluarea vânzărilor modelului relativ vechi de iPhone 12, lansat în 2020.