FacebookTwitterLinkedIn

Conform Executivului comunitar, oficialii Comisiei Europene au anunțat că au aprobat o schemă de ajutoare în valoare de aproximativ 56 milioane de euro pentru România în vederea sprijinirii sectorului porcinelor și al păsărilor, în contextul conflictului armat purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2022 și modificat ulterior la 20 noiembrie 2023 pentru a sprijini măsurile în sectoarele care sunt esențiale pentru a accelera tranziția verde și reducerea dependenței de combustibilii fosili.

În cadrul schemei, ajutorul va fi acordat sub formă de granturi directe. Măsura va fi deschisă crescătorilor de porcine și păsări care se confruntă cu riscul pierderii lichidității financiare din cauza dificultăților de pe piața agricolă, provocate de războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Sprijinul nu va depăși  însă suma de 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar și va fi acordat până la data de 30 iunie 2024.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania