FacebookTwitterLinkedIn

Chiara Ferragni la Villa Necchi, Milano

Cel mai influent blogger de modă, Chiara Ferragni, a dezvoltat împreună cu Nespresso o colecție în ediție limitată, extinzând gama Ispirazione Italiana cu lansarea cafelei Milano Intenso, a accesoriilor și a unui aparat de cafea.

Nespresso începe anul cu stil alături de Chiara Ferragni, care pornește într-o călătorie de descoperire a aromelor delicioase și a tradițiilor regionale italiene de preparare a cafelei.

Chiara la Antico Caffè Grecco

Primul popas este la Roma, unde, alături de renumitul istoric Filippo Cosmelli, Chiara își începe aventura în istoria fascinantă a culturii cafelei și în tradiția și creativitatea frumosului oraș. Împreună, cei doi vizitează locații emblematice, inclusiv Antico Caffè Greco, unde se bucură de un espresso Roma și descoperă tradițiile italiene de prăjire a cafelei.

Deschisă în 1760 și situată în centrul Romei, Antico Caffè Greco este cea mai veche cafenea din la Città Eterna și a doua cea mai veche din Italia, după Caffè Florian din Veneția. De mai bine de două secole și jumătate, Caffè Greco este locul preferat al scriitorilor, politicienilor și artiștilor.

Chiara la Domul din Milano (imagini în exclusivitate pentru Forbes România)

Călătoria Chiarei continuă prin orașul Milano, la Villa Necchi, Palazzo Montedoria și Domul din Milano, locații care sunt adevărata inspirație din spatele designului, gustului și notelor cafelei Milano Intenso. Turlele aurii ale Domului și designul geometric verde intens, cu accente aurii, inspirat de Villa Necchi, se regăsesc în întreaga colecție ediție limitată.

Chiara Ferragni și istoricul Filippo Cosmelli la Villa Necchi (imagine în exclusivitate pentru Forbes România)

Villa Necchi Campiglio este o reședință istorică situată în centrul orașului Milano. Construită fără constrângeri bugetare, între 1932 și 1935 după proiectul lui Piero Portaluppi, unul dintre cei mai mari arhitecți italieni din acea perioadă, vila este una dintre bijuteriile arhitectonice din capitala modei și a fost simbolul decadenței anilor 30. Villa Necchi este astăzi deschisă vizitatorilor, care pot admira interioarele elegante ale clădirii, colecția de artă a bancherilor Alighiero ed Emilietta de’ Micheli, și se pot relaxa în grădină, pe terasa Boschi di Stefano, admirând plantele exotice.

Lambriurile de pe pereți și verdele pardoselii au inspirat designul espressorului Citiz, care însuflețește colecția Milano Intenso.

Unul dintre cei mai puternici influenceri de modă, Chiara Ferragni este antreprenor global, blogger de fashion și designer. Și-a început cariera în 2009, cu blogul său de stil personal, iar în 2013 și-a lansat brandul propriu, Chiara Ferragni Collection.  

„Dragostea mea pentru cafea și Italia nu cunoaște limite, așa că am acceptat imediat propunerea de a colabora din nou cu draga familie Nespresso pentru a dezvolta împreună această colecție în ediție limitată”, spune Chiara Ferragni. „Noua gamă a fost inspirată de creativitatea și cultura bogată a orașului Milano și sunt foarte încântată să creez o cafea cu un profil unic, un espressor cu design inspirat de acest oraș și o serie de accesorii care completează gama cu stil.”