Aflat anul acesta la cea de-a 10-a ediție, evenimentul Forbes CEE Forum a avut de-a lungul timpului invitați din rețeaua Forbes din toată lumea, oficiali de top din toate partidele politice și din administrație, dar și antreprenori de top, multinaționale și lideri de opinie.
Oare câte dintre declarații mai sunt de actualitate și care sunt cele care s-au perimat? Vă invităm să citiți mai jos cele mai importante declarații făcute în 2014
Cele mai importante declarații făcute în urmă cu 9 ani
Traian Băsescu, ex-Preşedintele României:
“Declinul prosperităţii este o realitate a Uniunii Europene. Prima motivaţie este legată de modul în care s-a asigurat prosperitatea. Nu s-a bazat pe creşteri durabile, ci pe împrumuturi. Asta a generat, după criza bancară, o criză economică, a datoriilor.”
“Barierele sunt reprezentate de infrastructura precară; construim prea încet şi prea scump. Sistemul educaţional nu este profilat pe economia României. Sănătatea are nevoie de o investiţie accelerată în tehnologie. Predictabilitatea măsurilor fiscale este o altă barieră. Introducerile de taxe au bulversat mediul de afaceri. Scăderea investiţiilor străine în primele două trimestre este o probă.”
Ion Sturza, Preşedinte Fribourg Capital, fost prim-ministru al Moldovei:
“Profesionalizarea business-ului, managementul organizaţional sau relaţia cu autorităţile locale reprezintă probleme în România. (…) Economia digitală este viitorul. Are loc o schimbare fundamentală în producţie şi consum.”
Citește aici cele mai importante declarații făcute de-a lungul anilor la Forbes CEE Forum
Corneliu Bodea, Preşedinte Centrul Român al Energiei:
“Nu văd unde am putea să creştem consumul de energie pe termen scurt. (…) Dacă reuşim să vindem mai mult, consumând mai puţin, nu e neapărat rău.”
Mihai Bogza, ex-Preşedinte Consiliul Investitorilor Străini:
“Semnalăm corupţia ca pe un element dăunător mediului economic. Eu sunt bucuros că au existat condamnări în cazuri de corupţie.”
Mișu Negrițoiu, ex-Preşedinte ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), fost bancher:
“Mi-aş sfătui clienţii că merită să privească mai degrabă spre piaţa de capital decât spre piaţa bancară. (…) Investiţiile colective sunt cea mai mare realizare a pieţei româneşti. Avem performanţa şi dinamica activelor, avem fonduri din ce în ce mai accesibile.”
Radu Florescu, CEO Saatchi & Saatchi Romania:
“Înainte de a vorbi de infrastructură, cred că trebuie să vorbim despre mentalitate. O clasă de mijloc funcţională este motorul întregii economii.”
Totul despre Forbes CEE Forum 2023: Când va avea loc și cum poți participa și tu?
Ahmed Hassan, ex-Country Managing Partner, Deloitte Romania & Moldova:
“Au fost momente când băncile nu priveau planurile viitoare cu rigurozitate şi acordau cu superficialitate credite. (…) Ne întoarcem la guvernanţa corporativă. Dacă nu rămânem sinceri, planurile noastre de afacere nu sunt solide. (…) Calitatea oamenilor şi a managementului cu care ai de a face reprezintă elemente-cheie.”
Levon Hampartzoumian, ex-CEO & Chairman UniCredit Bulbank & ex-Preşedinte al Asociaţiei Bulgare a Băncilor
“Băncile nu creează succesul, el urmează succesului. (…) Suntem pieţe economic-capitaliste emergente. Trebuie să mărim ritmul. (…) Trebuie să tratăm egal investitorii străini şi locali.”
Ludwik Sobolewski, ex-CEO Bursa de Valori Bucureşti
“Dacă nu reuşim acum, nu vom avea niciodată în România o piaţă de capital cu sens.”
George Georgakopoulos, ex-Vice-preşedinte executiv, Bancpost Romania
“Ce aşteaptă băncile de la companii: disciplină financiară, planuri solide şi transparenţă.
Kostas Loukas, ex-CEO Microsoft România:
“Noi nu tratăm tradiţia cu lipsă de respect, ci respectăm inovaţia.”
Christian Von Albrichsfeld, director general Continental Automotive România:
“Este greu să găsim angajaţi buni, de aceea se declanşează un război pentru talente.”
Cristian Nacu, ex-Partener Enterprise Investors:
“Antreprenorii sunt oameni extrem de pasionaţi, adevărate forţe ale naturii, trag după ei întreaga companiei şi îi imprimă comportamentul. (…) Antreprenorii adevăraţi nu ieşeau în faţă, stăteau timoraţi, îşi făceau treaba, dar nevoile lor sunt nevoile comunităţii. Am încercat să susţinem vocea antreprenorilor.”
Christo Popov, Fondator & CEO, FastTrack, Rockefeller Habits:
“Singura sursă de bani sunt oamenii care fac afaceri adăugând valoare şi care plătesc taxele. (…) Antreprenorii plătesc două preţuri, dacă eşuează: bani şi imagine. (…) Cea mai mare luptă pentru antreprenor este să facă mai mult, cu mai puţin, în mai puţin timp, cu mai puţine greşeli.”
Georgios Argentopoulos, ex-CEO Băneasa Developments:
“Noul consumator se bazează pe necesităţi elementare, care au căpătat noi definiţii. Dacă le înţelegem, putem schimba modul în care face business.”
Daniel Boaje, ex-CEO McDonald’s România:
“Cele patru categorii de consumatori, în viziunea noastră sunt: adolescenţii, tinerii adulţi, adulţii care lucrează şi familiile.”
Alexandru Vlad, ex-Director Executiv Selgros România:
“Mărcile îşi vor pierde din importanţă. Au apărut altele care le vor lua locul. (…) Europa Centrală şi de Est se află la intersecţia între mari areale economice. Sfârşitul secolului va fi un secol al nostru, al esticilor.”
Lucian Buzdugan, ex-CEO Agricost Insula Mare a Brăilei:
“Am putea compara economia din România cu un avion care are nevoie de mai multe motoare.”
Daniela Lulache, ex-CEO Nuclearelectrica:
“România are avantajul unui mix energetic destul de echilibrat, a unei mari diversităţi de resurse.”
Ömer Süsli, ex-Proprietar Praktiker România:
“Turcia nu are resursele României, dar are spirit proactiv. Ne place să muncim.”