FacebookTwitterLinkedIn

Forbes România a realizat lista campionilor ultimului deceniu, adică acele companii care și-au crescut constant afacerile și au rămas profitabile, indiferent de adversitățile economice, sociale sau pandemice.

Cele mai importante lecții

În domeniul nostru, am învăţat că fără adaptabilitate, orientare către client şi inovare continuă nu poţi avea rezultatele dorite. Într-o piaţă în continuă schimbare, am învăţat să fim flexibili şi să ne adaptăm rapid la noile cerinţe şi, cel mai important, să găsim soluţii atunci când, inevitabil, apar crize. Pentru noi, clienţii reprezintă punctul central al businessului, iar succesul nostru depinde de satisfacţia lor. Prioritizăm dezvoltarea de noi produse, îmbunătăţirea reţetelor existente, precum şi eficientizarea sistemului de distribuţie şi calitate. Investim în cercetare și dezvoltare, iar o lecţie importantă pentru Lidas în ultimul deceniu a fost să investim în linii de producţie care folosesc cele mai bune şi inovative tehnologii. Fabrica noastră de la Cataloi este în acest moment un etalon pentru facilităţile din domeniu.

Cele mai grele momente

Unul dintre cele mai dificile momente a fost începutul pandemiei, când totul era incert, când ne pregăteam să oprim producţia şi aveam liste de disponibilizări în aşteptare. Din fericire, nu a fost nevoie să implementăm această măsură drastică – am reuşit să ne adaptăm şi să continuăm activitatea. Pentru noi ar fi fost un moment crucial să renunţăm la echipele din producţie, care sunt, în esenţă, nucleul acestei companii.

Diferențiatorii companiei

Consider că rezilienţa şi perseverenţa ne-au poziţionat în topul companiilor producătoare din România. Să nu uităm că Lidas a plecat de la o moară, imediat după revoluţie, iar astăzi avem una dintre cele mai mari facilităţi de producţie din Europa, cu o investiţie de peste 80 de milioane de euro. De câțiva ani, compania noastră este implicată în proiectul de transformare organizaţională, care ne ajută să ne structurăm activitatea pe procese şi indicatori. Este un pas important pe care l-am făcut în parcursul nostru de la o moară la unul dintre cei mai mari jucători din industria de panificaţie şi patiserie.

Valorile și principiile de bază

Excelenţa şi integritatea sunt valorile care stau la baza conducerii companiei Lidas. Ne angajăm să atingem cele mai înalte standarde, de la produse la facilităţile fabricilor noastre, până la conduita echipelor noastre. Într-un domeniu atât de provocator cum este producţia, dacă nu investeşti în calitatea produselor şi în îmbunătăţire continuă, şansele de succes sunt foarte mici.

Planurile de viitor și strategiile

Focusul nostru în perioada următoare este pe dezvoltarea de produse, în special pe liniile de producţie de la noua fabrică Lidas din Cataloi. Odată cu extinderea capacităţii de producţie, avem în plan exportul către ţări din Europa şi nu numai. În noua fabrică estimăm o producţie de 30.000 tone/an. Participarea noastră la evenimente consacrate la nivel global din industrie, precum Sial şi Anuga, a reprezentat expunerea noastră ca opţiune pentru companii din întreaga lume.