FacebookTwitterLinkedIn

Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 202 voturi „pentru”, 91 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri, o hotărâre prin care se modifică regulamentul forului legislativ. Astfel, este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea şedinţei Camerei Deputaţilor, a Biroului permanent, a Comitetului liderilor sau comisiilor cu alte mijloace decât cele folosite oficial de Camera Deputaţilor.

De asemenea, „este interzisă utilizarea violenţei fizice constând în gesturi agresive ori a violenţei verbale constând în ţipete, injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar“.

Modificarea regulamentului precizează, de asemenea, că este interzisă participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe în plen sau în sălile comisiilor. Persoanele care încalcă aceste prevederi vor fi evacuate imediat din sală, notează Agerpres.

Hotărârea stabilește, de asemenea, sancţiuni pentru cei care încalcă regulamentul.

S-a stabilit diminuarea indemnizaţiei cu până la 50% până la 6 luni pentru exprimarea votului prin mijloace electronice prin utilizarea cardului de vot al altui deputat, pentru participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe în plen sau în sălile comisiilor, pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a şedinţelor Camerei Deputaţilor, Biroului permanent, comitetului liderilor, cu încălcarea regulamentului, pentru violenţă fizică utilizată împotriva unui alt parlamentar sau violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie, la adresa unui alt parlamentar.