FacebookTwitterLinkedIn

Refugiaţii care pleacă din România spre Ungaria pot călătorii gratuit, începând de sâmbătă seara, în urma discuţiilor dintre CFR Călători şi operatorul maghiar MAV Start.

CFR Călători va emite biletul gratuit până în frontieră, iar conductorul MAV mai departe, pe teritoriul Ungariei, până la Budapesta sau până la următoarea frontieră.

CFR Călători: „De asemenea, ca urmare a cererii ridicate în traficul internaţional, CFR Călători a luat măsuri pentru deschiderea a şapte case de bilete în trafic intern şi două internaţional în Gara de Nord. Biletele acordate cu titlu gratuit vor permite circulaţia pe teritoriul naţional pentru persoanele refugiate, dar şi continuarea călătoriei dincolo de frontieră, după ce vor primi de la operatorul feroviar ungar, în tren, alte bilete cu titlu gratuit”, conform Agerpres.

Pentru deplasările interne, cetăţenii care nu beneficiază de gratuitate pot achiziţiona bilete de la toate celelalte ghişee. Cetăţenii străini care provin din Ucraina călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători.