
De aproape 20 de ani, Martin Brudnizki este unul dintre cei mai apreciați creatori de interioare. De imaginația și talentul său se bucură astăzi clienții lanțurilor hoteliere Four Seasons, Six Senses, Belmond sau Rosewood ori ai unor restaurante prestigioase precum cele conduse de Wolfgang Puck, Nobu Matsuhisa sau Daniel Boulud.





Cel puțin în cazul hotelurilor, întâmplarea face că niciunul dintre acestea nu se află în Londra (biroul de design al suedezului Brudnizki își are aici unul dintre sedii, celălalt fiind în New York), metropolă pe care designerul a îmbogățit-o vizual cu decorul interior al legendarului club Annabel’s și al barului Vesper găzduit de la fel de legendarul hotel Dorchester.

Ei bine, Brudnizki sparge în sfârșit gheața de pe Tamisa cu cel mai recent proiect al său, hotelul Broadwick Soho, care va fi inaugurat în noiembrie, când vremea în Londra îndeamnă pe toată lumea să caute adăpost, eventual într-un spațiu care să le încălzească și sufletul cu frumusețea lui. Situat în West End, Broadwick Soho este un hotel-boutique cu 57 de camere – între care nouă apartamente de lux și un penthouse.
Hotelul este o declarație de dragoste de la proprietarul Noel Hayden către familia lui. Hayden a crescut în hotelul familiei sale, Mon Ami, de pe coasta sudică a Marii Britanii. Hotelul s-a închis în 1988 și Hayden vrea să-l readucă acum la viață.


Interiorul respiră opulența epocii jazz-ului, pe care Brudnizki a condimentat-o cu oarece excentricitate britanică și un strop de parfum italian. Fiecare cameră este individualizată prin propriul decor și mobilier. Beneficiind de sprijinul culorilor neutre, Brudnizki mijlocește un armistițiu greu de conceput între tapetul cu model viu și printurile geometrice, și combină impecabil texturile și materialele.




Confortul la Broadwick Soho se traduce prin lenjerii de pat de lux, blaturi de marmură pentru chiuvetele din băi, dușuri walk-in și produse de toaletă de la brandul italian Ortigia. Mai mult, renumitul parfumier Azzi Glasser a fost însărcinat cu realizarea unui parfum care să fie numai al hotelului și pe care oaspeții îl vor simți în lumânările răspândite în spațiile comune.
Italia deține supremația și în bucătăria restaurantului principal, Dear Jackie – al cărui meniu are specific italian cu un accent modern. Pe acoperiș este amenajată terasa Flute, care oferă splendide vederi asupra panoramei orașului la ora cinei. La etajul opt se află sala de evenimente, denumită The Dining Room – un spațiu luminos, cu ferestre de la tavan la podea și opere renumite de artă pe pereți. De altfel, hotelul găzduiește câteva opere importante semnate de Francis Bacon, Andy Warhol sau Bridget Riley.
Prețul pentru un loc în cameră pornește de la 750 de dolari pe noapte.
