FacebookTwitterLinkedIn

Președintele Joe Biden spune că americanii ar trebui să „se simtă încrezători” în sistemul lor bancar după răspunsul administrației sale la prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB) și a Signature Bank săptămâna trecută.

„Nicio pierdere nu va fi suportată de către contribuabili. În schimb, banii vor veni din comisioanele pe care băncile le plătesc în fondul de asigurare a depozitelor. Datorită acțiunilor pe care autoritățile noastre de reglementare le-au întreprins deja, fiecare american ar trebui să se simtă încrezător că depozitele lor vor fi acolo dacă și când au nevoie de ele”, a spus Biden, citat de CNN.

Biden a reiterat o declarație a FDIC și a Trezoreriei americane, spunând că guvernul federal va garanta deponenților accesul la fondurile lor.

De asemenea, Biden a spus că firmele mici nu au motive de îngrijorare și își vor putea plăti în continuare salariații.

„Micile întreprinderi din toată țara care au conturi de depozit la aceste bănci pot respira mai ușor știind că își vor putea plăti muncitorii și facturile„, a susținut președintele american.

El a adăugat că însă nu se oferă o astfel de protecție investitorilor băncilor. Administrația Biden a demis conducerea ambelor bănci intrate în faliment.

Biden a cerut Congresului să adopte o legislație pentru „întărirea regulilor” asupra băncilor pentru a preveni eșecurile precum SVB și Signature.