FacebookTwitterLinkedIn

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda României asistenţă tehnică pentru derularea proiectelor finanţate din fonduri europene în perioada 2021 – 2027.

“BERD este un partener strategic pentru România prin acordarea de sprijin în aceste domenii. Prin semnarea noului acord, vom asigura continuarea parteneriatului până la data încheierii perioadei de plăţi pentru fondurile UE aferente Perioadei de Programare 2021-2027”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Acordul va fi valabil până în 31 decembrie 2029, când este prevăzută încheierea perioadei de plăţi pentru fondurile UE aferente Perioadei de Programare 2021-2027.

BERD va asigura sprijin în realizarea obiectivelor privind dezvoltarea şi implementarea politicilor de reformă structurală, îmbunătăţirea nivelului de absorbţie a acestor fonduri şi în consolidarea capacităţii administraţiei publice.

O mare parte din sprijinul care va fi acordat de BERD se va îndrepta înspre obiective de energie verde și eficiență energetică.