FacebookTwitterLinkedIn

Bencomp a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aprox. 28,8 milioane de lei, în creștere ușoară față de 2021. Pentru 2023, compania estimează o creştere a vânzărilor cu 18% faţă de anul precedent, până la nivelul de 34 milioane de lei. 

După investiția de două milioane de euro în dublarea capacității de producție a fabricii din Buzău, producătorul de profile de lemn compozit (WPC) Bencomp a anunțat că va investi în 2023 într-o nouă fabrică la Arad. Valoarea investiției în noua unitate de făină și brichete din lemn de la Arad este estimată la 10.010.766 lei (peste două milioane de euro). 

De asemenea, continuă investițiile la fabrica din Buzău, unde, datorită majorării capacității de producție de profile din lemn compozit, echipa va ajunge la 100 persoane. Pentru acest an, sunt programate la fabrica Bencomp din Buzău investiții de aproximativ 300.700 lei în noi utilaje, energie verde și crearea de noi locuri de muncă. 

Bencomp Buzău investește în mărirea cu 50% a capacității de producție și vizează deschiderea unei noi fabrici la Arad

În prezent, la Buzău se produc lunar peste 300 de tone de profile din lemn compozit, pentru care se utilizează peste 270 tone de deșeuri din lemn și din mase plastice. La acestea se adaugă aprox. 10% aditivi care potențează calitățile naturale ale lemnului și pe cele de durabilitate ale plasticului. 

Bencomp este principalul exportator din Europa Centrală și de Sud-Est de profile din lemn compozit, iar conducerea firmei apreciază că poziția sa se va consolida odată cu finalizarea celor două investiții majore. 

În plus, compania dorește să intre pe piața ușilor de lemn compozit, devenind astfel primul producător din țară pe acest segment, printr-o nouă investiție de peste 5,5 milioane de lei la Buzău. Aceasta va fi inițiată în 2024. 

“Producția de uși va satisface o altă nevoie de reciclare, cea a deșeurilor de PVC, un material care în mare parte ajunge în prezent la groapa de gunoi”, spune Cristina Isabela Bene, acționar majoritar Bencomp. Ea punctează că este nevoie urgentă de creșterea gradului de conștientizare a populației pentru reciclarea selectivă, mai ales că acest produs contribuie la salvarea pădurilor autohtone prin crearea unor produse ecologice mai rezistente și mai ușor de întreținut în timp decât lemnul clasic.

Profilele din lemn compozit produse la fabrica Bencomp din Buzău sunt exportate în Bulgaria, Republica Moldova, Belgia, Spania, Anglia, Grecia, Ungaria, Qatar, Italia și Franța. Clienții companiei activează în principal în construcții, HORECA și comerț.