FacebookTwitterLinkedIn

Banca Comercială Română (BCR) a coordonat aranjarea unui credit sindicalizat de 846 milioane de lei pentru producătorul de alimente Carmistin, prin modificarea și majorarea facilităților existente cu 218 milioane de lei.

“Organizația noastră are potențialul de a ajunge un jucător major în sectorul agribusiness regional și global și este important să avem susținerea băncilor partenere, astfel încât să asigurăm competitivitatea față de concurența internațională și să implementăm politici sustenabile de dezvoltare”, a declarat Cristina Anghel, finance coordinator Carmistin.

Creditul va fi utilizat pentru finanțarea creșterii capacității de producție, diversificarea portofoliului de produse, îmbunătăţirea continuă a calităţii acestora și dezvoltarea  a două proiecte de producere a energiei electrice și termice în sistem de cogenerare pentru consumul companiilor din grup.

BCR a acționat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Garanții și Plăți, alături de CEC, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, OTP, EximBank, First Bank și Intesa Sanpaolo în calitate de creditori.

Grupul Carmistin a fost înființat în anul 2000 de familia Paraschiv și integrează în proporție de 90% lanțul de producție agro-zootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor până la abatorizare, procesare și distribuție.

Grupul Carmistin este format din 20 de firme, are o cifră de afaceri de peste 1,8 miliarde de lei și 2.700 de angajați în România.