FacebookTwitterLinkedIn

Seria de sculpturi Balloon Dog, care îl are ca autor pe artistul american Jeff Koons, imită acei câini făcuți de magicieni, din baloane cilindrice, la petrecerile de copii.

Măsurând 40 cm înălțime și fiind lucrat din porțelan, un exemplar Balloon Dog din seria limitată de 799 piese – din care au mai rămas acum 798 – costă 42.000 de dolari.

Jeff Koons și Balloon Dog

La sfârșitul săptămânii trecute, un Balloon Dog albastru a fost expus în Miami, la un eveniment privat destinat colecționarilor de artă. Probabil sculptura era atât de realistă încât o doamnă a vrut să se convingă că nu e făcută din baloane și i-a dat un impuls cu vârful degetelor. A fost suficient pentru ca Balloon Dog să cadă de pe piedestalul pe care era așezat și să se facă bucăți sub privirile surprinse și îngrozite ale întregii asistențe.

Din fericire, opera era asigurată, iar rămășițele sale au fost adunate într-o cutie pentru a fi inspectate de asiguratori.

Jeff Koons, Rabbit

Una dintre lucrările asemănătoare ale lui Jeff Koons (68 de ani), Rabbit, reprezentând un iepure făcut din baloane – dar sculptat din oțel – s-a vândut în 2019 cu 91,1 milioane de dolari, cel mai mare preț plătit pentru o lucrare aparținându-i unui artist în viață.