FacebookTwitterLinkedIn

Startup-ul românesc Veridion (fostul Soleadify) a accesat o finanțare de 6 milioane de dolari de la mai multe fonduri de investiții pentru a se extinde pe piața din SUA și a dezvolta propria tehnologie AI.

Runda de tip late seed a fost finanțată de fondurile de investiții LAUNCHub Ventures, OTB Ventures, Underline Ventures.

Noi ne angajăm să susținem această piață prin investiția în echipele noastre de big data și machine learning care vor rămâne și vor crește în România pentru viitorul previzibil”, a declarat Florin Tufan, co-fondator și CEO Veridion.

La rundă au participat și investitorii existenți GapMinder Venture Partners și Day One Capital.

Veridion utilizează tehnologia de inteligență artificială (AI) pentru a analiza miliarde de pagini web pe săptămână, cu scopul de a construi și menține o bază de date cu adevărat precisă, la scară globală, de date despre companii.

Bazele de date obținute astfel pot fi apoi utilizate de companii pentru găsirea de furnizori, automatizarea proceselor de ”underwriting”, modelare de risc, cercetare de piață, etc.

Piața de date firmografice în care Veridion activează este evaluată la 211 miliarde de dolari în 2022 și este estimată să crească la 291 miliarde de dolari până în 2027, cu tehnologii noi, precum AI, reprezentând un factor de accelerare în ceea ce privește întreaga industrie de big data.