FacebookTwitterLinkedIn

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și Nicole Ciucă, președintele Senatului, au condamnat, duminică, în „cei mai fermi termeni” atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului și au subliniat că România este solidară cu poporul israelian.

Președintele României a subliniat, într-un mesaj postat pe reţeaua X, că România condamnă „în cei mai fermi termeni” atacul Iranului împotriva Israelului.

Klaus Iohannis: „Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări, pe mai departe, a situaţiei din regiune.”

Marcel Ciolacu: „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac şi susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor sǎi.”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că România condamnă atacul Iranului asupra Israelului, subliniind că Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea.

Nicolae Ciucă: „România este alături de Israel şi poporul israelian şi condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia. Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea sa. Facem apel la evitarea escaladării situaţiei de securitate regională deja extrem de dificilă.”

Iranul a lansat zeci de drone către Israel, a anunţat sâmbătă seara armata israeliană, un atac fără precedent dublat şi de lansări de rachete balistice.