FacebookTwitterLinkedIn

Iranul a lansat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică peste 200 de drone şi rachete către Israel, dintre care „marea majoritate” a fost interceptată fără consecinţe grave. O bază militară a suferit „pagube minore”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Contraamiralul Daniel Hagari: „Regimul din Iran a lansat o serie masivă de 200 de drone ucigaşe, rachete balistice şi rachete de croazieră. O serie de rachete iraniene au căzut pe teritoriul israelian, provocând pagube minore la o bază militară, dar fără a face victime”, conform Agerpres

Israelul era deja în stare de urgență în așteptarea atacului iminent, în timp ce vecinii săi au anunțat că și-au închis spațiul aerian pe timpul nopții.

Atacul Teheranului, primul direct asupra Israelului, survine după zile de amenințări din partea regimului că va riposta după ce șapte ofițeri ai Gărzi Revoluționare au murit într-un atac asupra consulatului său din Damasc.

Atacul a durat aproximativ cinci ore, iar în acest timp „peste 200 de drone și rachete” au fost lansate asupra Israelului.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a condamnat cu fermitate „escaladarea gravă” reprezentată de atacul Iranului asupra Israelului şi a cerut „încetarea imediată a acestor ostilităţi”.

Președintele american Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu au discutat despre atacul regimului de la Teheran.

Cabinetul de securitate al guvernului israelian a autorizat cabinetul de război să ia decizii cu privire la răspunsul Israelului la atacul Iranului. O ripostă a Israelului la atacul Iranului este așteptată în următoarele 24 de ore.