FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile publice locale au la dispoziție în această toamnă 13 scheme de finanțare cu o valoare cumulată de peste 5 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, creșterea eficienței energetice și regenerare urbană.

„O parte din schemele de finanțare au deja ghiduri disponibile, pentru care avem proiecte în lucru și pe care ne pregătim să le depunem”, a declarat Roxana Mircea, managing partner al REI Grup.

Printre aceste programe de finanțare se numără platformele de gunoi de grajd (inclusă în PNRR), cu o valoare de 228,3 milioane de euro, Fondul pentru Modernizare (cu un buget de 500 milioane de euro), programul AFM de eficiență energetică pentru clădiri publice (90 milioane de euro).

Prin programul Tranziție Justă sunt disponibile 250 milioane de euro pentru mai multe județe, iar alte 300 milioane de euro sunt alocate construcției de drumuri agricole și drumuri de interes local.

În perioada octombrie-noiembrie, prin programele regionale sunt disponibile 500 milioane de euro pe regiune pentru digitalizarea administrației publice locale, eficiență energetică, mobilitate urbană, investiții în infrastructura de învățământ și proiecte de regenerare urbană, patrimoniu cultural și turism.