FacebookTwitterLinkedIn

Bento, Intellectually Curious, companie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, a avut venituri din exploatare de 23,2 milioane de lei în primul semestru din 2023, în creștere cu 71% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Suntem încântați de realizările din această perioadă, în special într-un context dificil prin care trece industria de tehnologie la nivel global, evidențiat de numărul masiv de companii internaționale care au anunțat disponibilizări la nivelul angajaților și reducerea numărului de proiecte”, a declarat Radu Scarlat, președintele Consiliului de Administrație al Bento. 

În perioada menționată, compania a înregistrat un profit net de 5,9 milioane de lei, mai mare cu 132% comparativ cu primele șase luni din 2022.

Cifra de afaceri a companiei a contribuit cu 16 milioane de lei la veniturile din exploatare, în timp ce veniturile din producția de imobilizări necorporale s-au ridicat la 6,8 milioane de lei.

Aceste venituri reprezintă investițiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene al Bento, în valoare totală de 25 milioane de lei.

Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și are o capitalizare de 78 milioane de lei.