FacebookTwitterLinkedIn

Compania de leasing operațional și închirieri auto, controlată de frații Dan și Marius Ștefan, a anunțat preluarea Țiriac Operating Lease.

Tranzacția va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

Țiriac Operating Lease, cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL, este un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei și active în valoare de peste 200 milioane de lei. Compania activează pe piața locală începând din anul 2003.

Prin noul parteneriat, clienții Țiriac Operating Lease vor avea acces la o gamă extinsă de servicii de mobilitate, la nivel național. În același timp, avem în vedere ca împreună cu celelalte companii din cadrul Grupului Țiriac – importatori, dealeri auto și service-uri autorizate – să construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clienții locali”, a declarat Dan Ștefan, cofondator Autonom Group.

Prin acest pas, Autonom depășește pragul de 10.000 de mașini.

Vezi și Banca Transilvania va cumpăra compania Țiriac Leasing, din Grupul Țiriac.

O prioritate pentru Autonom, angajată pentru următorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezintă transformarea companiei într-un business mai adaptabil schimbărilor și mai responsabil față de mediu. Prin integrarea Țiriac Operating Lease, considerăm că avem o nouă oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care îl avem în mediu, în comunitate și în viața colegilor noștri” a declarat Marius Ștefan, co-fondator Autonom.

Consultanții implicați au fost RTPR și Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

Autonom a mai achiziționat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania. Tranzacția prin care Autonom Services a preluat BT Operational Leasing se ridică la circa 40 de mil. euro -surse.