FacebookTwitterLinkedIn

Fondul APS Credit Fund Sicav, care se concentrează pe investiții în așa-numitele tranzacții cu datorii aflate în dificultate, a obținut, în prima perioadă de subscriere, peste 30 de milioane de euro de la investitori.

Fondul estimează să aducă un randament mediu anual de 12%. Grupul APS a identificat deja oportunități de investiții în valoare totală de 8 milioane de euro pentru fond și o parte substanțială a acestora se află în situații de dificultate în România.

APS Credit Fund se concentrează pe creanțele corporative mari, garantate cu active imobiliare. Garanțiile tipice pot fi centre logistice, hoteluri, clădiri de birouri și rezidențiale, și terenuri.

„Fondul a reușit să strângă mult mai mult capital decât am planificat în prima perioadă de subscriere. Criza actuală prezintă oportunități unice de investiții. Guvernele au relaxat moratoriile impuse rambursărilor de împrumuturi. Piețele se compensează treptat, ceea ce înseamnă că portofoliile interesante cu datorii aflate în dificultate și activele imobiliare sunt disponibile”, comentează Alena Bobaru, Country manager al APS România.

APS Group are aproape 600 de angajați în 15 țări. În total, gestionează 99 de portofolii cu o valoare nominală de 9,9 miliarde euro. Grupul are experiență în investiții complexe pe piețele Europei Centrale, de Sud și de Sud-Est. Aria sa de expertiză este alcătuită din trei piloni: management alternativ al activelor, investiții imobiliare și recuperare creanțe. APS Group gestionează în prezent 99 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală de peste 9.9 miliarde euro.