FacebookTwitterLinkedIn

În urma controalelor efectuate în perioada 27 iunie – 24 iulie 2022, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei mai multor unități de vânzare cu amănuntul și alimentație publică de la litoral.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în ultima lună, pe litoral au fost verificate 851 de unități de vânzare cu amănuntul și alimentație publică.

În urma controalelor, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității și patru ordonanțe de suspendare temporară a activității.

De asemenea, a fost confiscată și trimisă către neutralizare o cantitate de 534,16 kilograme de produse alimentare (pește, carne, produse din carne, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calității și siguranței alimentare.

În urma acestor controale, s-au constatat totodată deficiențe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate, potrivit legislației în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor și utilajelor în stare insalubră; comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depășit.