FacebookTwitterLinkedIn

Mai mulți angajați în sectorul spectacolelor au anunțat că vor protesta sâmbătă, în Piaţa Victoriei, în cadrul campaniei #NuSuntemInvizibili, solicitând Guvernului măsuri compensatorii pentru pierderile financiare din ultimii doi ani.

Printre revendicările pe care angajații le mai solicită autorităților se numără și un sprijin constant şi consecvent pentru toți liber-profesioniştii din acest domeniu, dar și un plan de reluare a activităţii predictibil şi coerent, adaptat specificului activităţii din această industrie.

„De Ziua Culturii Naţionale noi sărbătorim Ziua Culturii Invizibile. De ce? Pentru că suntem mii de profesionişti, companii, artişti şi lucrători ignoraţi de autorităţi în ultimii doi ani, Pentru că 2020 şi 2021 au însemnat pentru noi pierderi de milioane de euro, nu am primit nicio compensare pentru aceste pierderi, doar promisiuni, după doi ani de pandemie avem 0 predictibilitate pentru reluarea activităţilor, minimul sprijin lunar oferit ca indemnizaţie nu mai există, iar o ţară normală nu le interzice cetăţenilor să muncească fără să le ofere nimic în schimb şi suntem o industrie ajunsă în pragul colapsului, dar invizibilă pentru autorităţi”, motivează reprezentanții Asociaţiei Lucrătorilor în Industria Spectacolelor (ALIS).

Protestul Asociaţiei Lucrătorilor în Industria Spectacolelor va avea loc în fața Guvernului, iar pe parcursul acestuia vor fi prezentate momente artistice.