FacebookTwitterLinkedIn

Peste 2 miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial. În plus, cafeaua rămâne o băutură populară cel puțin la nivelul Europei, se arată în cel mai recent raport realizat de Federația Europeană a Asociațiilor Nutriționiștilor (EFAD).

Asociația Română a Cafelei (ARC) a prezentat cel mai recent raport emis de Federația Europeană a Asociațiilor Nutriționiștilor (EFAD) și preluat de către Institutul pentru Informații științifice despre cafea (ISIC) potrivit căruia aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, în vreme ce 86% sunt de acord că aportul regulat și moderat este asociat cu o îmbunătățire a performanței generale în sport.

Sondajul a fost completat de 585 de nutriționiști din 26 de țări europene care au contact direct cu pacienții și oferă date noi despre gradul de conștientizare actual și atitudinile în ceea ce privește consumul de cafea din perspectivă medicală.

62% dintre nutriționiștii chestionați au recunoscut o asociere pozitivă cu aspecte ce țin de performanța mentală și fizică, inclusiv o vigilență îmbunătățită (86%), stare îmbunătățită (61%), îmbunătațire a performanței sportive generale (69%) și au fost de acord că un consum de cafea poate fi benefic pentru activitatea fizică (51%). Toate aceste concluzii reflectă un sondaj realizat anterior de ISIC asupra consumatorilor în timpul pandemiei în 2020.

Cafeaua rămâne practice o băutură populară la nivelul Europei, 43% dintre nutriționiști au raportat că pacienții consumă până la 3 cești de cafea pe zi și, respectiv, 3-5 cești pe zi, niveluri de consum ce corespund recomandărilor Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).

De asemenea, conform datelor disponibile, la nivel mondial, se vorbește despre un consum total zilnic de peste 2 miliarde de cești de cafea.