FacebookTwitterLinkedIn

Amazon.com Inc a lansat ieri, luni, un serviciu de air cargo special pentru India, numit Amazon Air, ca răspuns la necesitatea de a extinde și de servi rapid livrările dintr-una din piețele-cheie ale companiei, care înregistrează creștere mare a vânzărilor online, potrivit Reuters.

Compania a investit în linia indiană de cargo aerian Quikjet pentru a transporta exclusiv pachete pentru Amazon în patru orașe indiene, potrivit declarației pentru Reuters a vice-președintei Sarah Rhoad. Nu a fost specificată dimensiunea investiției.

După SUA și Europa, India este cea de-a treia piață în care Amazon a lansat Amazon Air. Compania americană a început să funcționeze în 2016 și operează o rețea de peste 110 avioane care zboară în peste 70 de locații din întreaga lume.

Quikjet, transportator aerian din Bangalore și divizie a ASL Aviation din Europa, operează deja un avion și începând de astăzi îl va opera pe cel de-al doilea, între orașele Mumbai, Delhi, Bangalore și Hyderabad. ASL operează câteva nave aeriene pentru Amazon în Europa. 

Rhoads a spus că Amazon, retailerul online care în India se află în competiție cu Flipkart, deținut de Walmart Inc, își va extinde flota în funcție de succesul pe care cele două nave îl vor aduce companiei.

Amazon folosește pentru livrările la sol serviciile proprii și are parteneriate și cu Deutsche Post DHL Group, controlat de Blue Dart Express Ltd, unul dintre cele mai mari linii de cargo aerian din India.

Decizia de a folosi un serviciu de cargo special pentru India va oferi Amazon un control mai strict asupra costurilor și asupra programului de zbor, reducând timpii de livrare pentru multe categorii de produse, a spus Rhoads. “Vrem să livrăm majoritatea comenzilor în două zile sau chiar mai puțin, iar Amazon Air ne permite atingerea acestui obiectiv. “