FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Alstom împreună cu operatorul Irish Rail au prezentat o machetă la scară 1:1 a trenului care va circula în rețeaua DART+. Alstom a încheiat un acord-cadru pe zece ani cu Irish Rail pentru până la 750 de vagoane noi X’trapolis pentru rețeaua DART din Irlanda.

Evenimentul a avut loc la uzina Irish Rail din Dublin, unde această machetă, bazată pe platforma trenului X’trapolis de la Alstom, a oferit publicului o indicație fermă a ceea ce noile trenuri DART+ vor oferi pasagerilor săi.

Alstom a încheiat un acord-cadru pe zece ani cu Irish Rail pentru până la 750 de vagoane noi X’trapolis pentru rețeaua DART din Irlanda, cu comenzi ferme pentru 37 de trenuri X’trapolis cu cinci vagoane, inclusiv un contract de servicii de mentenanță pe 15 ani.

DART+ este un program de transformare care va pune transportul feroviar în centrul rețelei de transport sustenabil din Irlanda.

View DART + trains images

Finanțat în cadrul Planului național de dezvoltare de către Autoritatea națională de transport, DART+ este o investiție care va dubla capacitatea și va tripla electrificarea rețelei din zona metropolitană Dublin, facilitând mobilitatea și dezvoltarea sustenabilă pentru a îmbunătăți calitatea vieții în capitală și în comitatele din jur.

Energia consumată va fi înlocuită prin intermediul unor stații de încărcare rapidă amplasate în anumite stații și prin recuperarea energiei de frânare în timp ce noile trenuri electrice pe baterii sunt în mișcare.