FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România), a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul 2020.

Creșterea se datorează influenței pozitive a pieței construcțiilor rezidențiale, industriale și segmentului logistic, anunță compania, care estimează pentru acest an un volum al vânzărilor în creștere cu 3-5%, în special datorită revenirii proiectelor comerciale și logistice.

În 2021, Etex a investit un milion de euro pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu, a demarat proiectul de recuperare a gipsului de la Rovinari și retehnologizarea procesului de însăcuire la fabrica de la Aghireșu. Pentru anul acesta, compania are ca principal obiectiv implementarea instalației de recuperare a gipsului de la Rovinari.

Compania exportă în țările din sud-estul Europei un procent de 45% din producție. Produsele din portofoliul Etex Building Performance au fost folosite în 2021 în cadrul unor importante proiecte de construcții din țară, printre care AFI Tech Park, Marmura Residence, Cezara Residence și Avangard Residence din București, Palas Campus, Royal Town din Iași, Tomis Park, Wave Residence Mamaia, Mall Electroputere, Prahova Value Center din Ploiești, sau UBC 0 din cadrul Iulius Town Timișoara.

Piața materialelor de construcții se confruntă cu scumpiri din cauza crizei materiilor prime, dezechilibrelor lanțurilor de aprovizionare și războiului din Ucraina. Între 15% şi peste 100% sunt procentele cu care s-au majorat preţurile principalelor materiale de construcţii din martie 2021 până în martie 2022.