FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ 1.500 de incendii de vegetație provocate au fost înregistrate în doar două săptămâni, iar efectele au fost pierderi de vieți omenești, distrugeri și poluarea solului. Autoritățile de mediu au anunțat că vor să majoreze amenzile pentru cei vinovați.

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, avertizează că fermierii care recurg la incendierea terenurilor ar putea pierde subvențiile de la stat.

Adrian Chesnoiu: Până acum era de ajuns să dea o declarație fermierul că a găsit miriștea incendiată sau suprafața de teren pe care îl declară la APIA incendiat și să facă dovada că a depus o plângere către poliție în acest sens pentru a fi identificat făptuitorul.

Cred că dacă ai în proprietate o suprafață de teren pe care vrei să o lucrezi și vrei să beneficiezi de fonduri europene trebuie să și păzești această suprafață de teren și dați-mi voie să nu cred că există situația în care altcineva vine să incendieze în mod răuvoitor suprafața de teren a altei persoane.

Deci, măsurile le avem, știm situația, am dispus verificări în acest sens împreună cu colegii de la Ministerul Mediului și lucrăm foarte aproape în identificarea unor soluții care să-i descurajeze pe cei care adoptă astfel de practici”, conform RRA.