FacebookTwitterLinkedIn

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și-a propus ca până în 2029 să ajungă la 2 miliarde de euro investiți în dezvoltarea regiunii, dintre care 280 milioane de euro vor fi alocate digitalizării.

„Vrem să ieșim din paradigma «asfaltăm și băgăm țevi în pământ» și să mergem către a atrage inteligență, oameni creativi care să genereze idei noi și care să facă din regiunea noastră una dintre primele regiuni din această parte a Europei din punctul de vedere al creativității și competitivității”, a spus Alin Nica, președintele consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest.

Prin Programul Regional Vest vor ajunge în regiune 1,18 miliarde de euro, iar aproape un sfert din buget va fi investit în inovare și digitalizare.

Nica a adăugat că obiectivul acestor investiții este ca regiunea să ajungă în 2030 la peste 90% din nivelul de dezvoltare al mediei Uniunii Europene.

O altă ambiție a programului este să contribuie la dezvoltarea primului unicorn din zonă și să tranforme acea regiune într-un hub de inovare și tehnologie.

ADR Vest va lansa în decembrie spre consultare primele patru ghiduri de finanțare.