FacebookTwitterLinkedIn

Compania românească de inginerie și tehnologie Simtel Team raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 68,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2022 și un profit net de 3,5 milioane de lei.

„În primele nouă luni ale anului, portofoliul nostru s-a extins cu 56 clienți noi din sectoare diversificate. Mai mult, în această perioadă am semnat 68 de noi contracte ce vizează instalarea de centrale electrice fotovoltaice, cu o putere instalată totală de aproximativ 56 MWh”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, de 84%, telecomunicațiile au reprezentat 15%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 1%.

La nivel individual, cifra de afaceri s-a ridicat la 66,4 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, în creștere cu 160% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 2,7 milioane de lei.

Linia de business de integrator în domeniul telecomunicațiilor a contribuit cu 15% la cifra de afaceri totală, și a generat venituri de aproximativ 10 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, față de 5,1 milioane de lei anul trecut.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 1 iulie 2021 și are o capitalizare de aproximativ 195 milioane de lei.