FacebookTwitterLinkedIn

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a declarat, sâmbătă, la Prima TV, că pentru Bruxelles scandalul Bâstroe nu există.

Adina Vălean: „Scandalul Bâstroe nu se vede în niciun fel la Bruxelles, nu există. La Bruxelles nu există, nu, pentru că nu am fost solicitaţi în mod expres.”

Întrebată dacă Ministerul Transporturilor ar trebui să facă această solicitare, Vălean a răspuns că solicitarea poate fi făcută de oricine se consideră în mijlocul unui scandal.

Adina Vălean: „Cei care consideră că sunt în mijlocul unui scandal. Deci eu la Bruxelles, comisarul de Transport, am primit o solicitare din partea Ucrainei la un moment dat, când extindeam hărţile de infrastructură de transport, cu rugămintea de a include din partea Ucrainei, braţul Chilia în reţelele de transport europene. El nu este acum în reţelele principale de transport.

Conform regulamentelor noastre, noi nu putem, când ai infrastructură transport la frontieră între două ţări, să incluzi nimic, fără acceptul celeilalte. Şi atunci ceea ce am iniţiat a fost o consultare cu România, am primit un punct de vedere rezervat, am informat partea ucraineană,  care n-a mai zis nimic referitor la faptul că nu poate intra în hărţile de transport braţul Chiria din motivele care s-au spus. Este practic singura sesizare sau solicitare oficială pe care am primit-o la Bruxelles”, conform News.ro.