FacebookTwitterLinkedIn

Apple a anunţat că va deschide săptămâna viitoare primul său magazin online în Vietnam, gigantul tehnologic american extinzându-se pe pieţele emergente pentru a stimula creşterea, în contextul încetinirii vânzărilor în China.

Lansarea programată pe 18 mai vine la câteva săptămâni după ce directorul general al Apple, Tim Cook, a inaugurat primele două magazine Apple în India, la New Delhi şi Mumbai, notează Agerpres.

Tim Cook consideră că pieţele emergente oferă mai multe oportunităţi de creştere, cu populaţii mai tinere şi relativ puţine iPhone-uri.

Apple nu a precizat când intenţionează să deschidă magazine fizice în Vietnam, țară cu o populaţie de 100 de milioane de persoane. (De obicei magazinele online preced deschiderea magazinelor fizice.)

Apple vinde produse în Vietnam prin vânzători care au licenţă şi are diverşi furnizori care asamblează dispozitivele sale în ţară pentru a fi exportate.

Tim Cook: „Suntem încântaţi de performanţele noastre pe pieţele emergente. Am înregistrat valori record cu privire la baza de telefoane iPhone instalate pe fiecare segment geografic.”