FacebookTwitterLinkedIn

Acordul de 44 de miliarde de dolari a lui Elon Musk de a cumpăra platforma de socializare Twitter ar putea avea un preț mai mic dacă cea mai bogată persoană din lume ar renunța la tranzacție.

„Musk deține toate cărțile aici”, a spus o firmă de cercetare a investițiilor cu accent pe vânzările în lipsă activiste, Hindenburg Research. În raportul emis de aceasta se precizează că „dacă oferta lui Elon Musk pentru Twitter ar dispărea mâine, capitalul propriu al Twitter ar scădea cu 50% față de nivelurile actuale. În consecință, vedem un risc semnificativ ca tranzacția să fie revalorificată mai ieftin.”, conform Reuters.

Acțiunile platformei de socializare au scăzut cu până la 4% pe fondul unui declin mai amplu al pieței și au atins 47,76 de dolari, cel mai scăzut nivel de când Musk a făcut oferta sa de 54,20 de dolari pe acțiune în aprilie, numind-o totodată „cea mai bună și finală ofertă”.

Hindenburg a spus că acordul a cunoscut o serie de evoluții, de la finanțare până la aprobarea consiliului de administrație, care ar fi putut slăbi poziția Twitter. „Susținem eforturile lui Musk de a face din Twitter o companie privată și vedem o șansă semnificativă ca afacerea să se încheie la un preț mai mic”, a spus Hindenburg.

Luna trecută, Twitter a obținut o afacere în numerar de 44 de miliarde de dolari pentru a fi vândut lui Elon Musk. Acesta a primit finanțare de peste 7 miliarde de dolari de la investitori de renume, inclusiv co-fondatorul Oracle Larry Ellison și Sequoia Capital. Angelo Zino, analist la CFRA Research, a spus că există o mare probabilitate ca tranzacția să se încheie la prețul de ofertă declarat, cu excepția cazului în care Musk se răzgândește.