FacebookTwitterLinkedIn

Western-ul „The power of the dog” („În ghearele câinilor”), produs de Netflix, se află în fruntea nominalizărilor la premiile Oscar 2022. Academia Americană de Film va decerna premiile pe 27 martie. 23 de categorii de trofee vor fi acordate în cadrul acestei ceremonii.

Nominalizările au fost anunțate marți prin intermediul unui streaming video. Au fost nominalizată doar 276 de pelicule, cele mai puține din ultimii 10 ani.

Academia Americană de Film a menținut modificarea excepțională în regulamentul său, introdusă anul trecut, pentru a admite în competiție şi filmele care au fost lansate doar în streaming și nu au fost prezentate în cinematografe, cu condiția să fi avut programată lansarea pe mările ecrane, dar care nu a fost posibilă din cauza pandemiei, notează RRA.

„The power of the dog” (”În ghearele câinilor”) are cele mai mari şanse de a câştiga cel puţin un Oscar, având 12 nominalizări. Pe listă se mai află „Poveste din cartierul de Vest, “Dune” și „Belfast”. 

La categoria „Cel mai bun actor” se luptă Benedict Cumberbatch, care interpretează rolul principal în acest western, Javier Bardem, Andrew Garfield, Will Smith şi Denzel Washington.

Pentru trofeul care se acordă „celei mai bune actrițe” concurează: Jessica Chastain, Olivia Colman, Penelope Cruz, Nicole Kidman, şi Kristen Stewart.