FacebookTwitterLinkedIn

Ramona Jurubiță coordonează guvernanța și strategia firmei de consultanță și audit KPMG România și Republica Moldova și reprezintă grupul de firme KPMG pe piața locală și la nivel internațional.

Ocupă această funcție din anul 2018, când a devenit singura femeie cu cea mai înaltă poziție într-o filială locală a unui Big 4 și, în același timp, cel mai tânăr lider al unei filiale locale a unui Big 4.

Ramona Jurubiță și-a început cariera în urmă cu 24 de ani, devenind cea mai puternică personalitate feminină din consultanță și audit. Este unul dintre puținii consultanți fiscali care deține dublă pregătire: economică și juridică. Este licențiată a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București și licențiată a Facultății de Drept din Universitatea Româno-Americană. A urmat programul „Leading Professional Services Firms” de la Harvard Business School.

Este membră a Camerei Consultanților Fiscali (CCF), a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), a Asociației Naționale a Evaluatorilor din România (ANEVAR) și membră a Asociației Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Marea Britanie (ACCA Fellow). De asemenea, este vicepreședinte al Consiliului Investitorilor Străini (FIC). 

În această lume complicată și tumultuoasă, liderul trebuie să-și dezvolte abilitatea de a inspira angajații și de a le transmite cu claritate viziunea companiei în viitor, consideră Ramona Jurubiță. „Cred că foarte importantă este și capacitatea de a învăța continuu. Nu în ultimul rând, importantă este capacitatea de a gestiona două lucruri în același timp: partea operațională, de azi cu zi, și gândirea strategică în așa fel încât să nu piardă oportunitățile”, declară oficialul KPMG. Prioritățile KPMG România pentru anul 2024 se concentrează pe trei direcții principale: oamenii, tehnologia și sustenabilitatea (ESG).

KPMG a depus eforturi constante în ultimii ani pentru a îmbunătăți componenta de wellbeing în rândul angajaților. Ramona Jurubiță estimează că, pentru acest an, „afacerile vor crește și se vor dezvolta, ceea ce ne împinge să fim și mai dinamici”.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania