FacebookTwitterLinkedIn

Camelia Voiculescu se află în fruntea celui mai puternic grup de presă din țară cu capital integral românesc. Puterea Intact Media Group este dată atât de indicatorii financiari raportați la finele anului, cât și de audiențele pe care le furnizează pentru investitorii în publicitate și impactul asupra publicului. În 2023, televiziunile Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel și ZU TV au avut o cotă cumulată de piață (de vizionare) de 23,6% la nivel național, cea mai mare din piața TV.

De asemenea, patru din cele cinci televiziuni se află în Top 10 stații cu cele mai mari audiențe la nivel național. Potrivit monitorizărilor TV, Intact Media Group a deținut, în 2023, peste un sfert din publicitatea investită pe televiziunile din țară, având o cotă de piață de 27,4%, în creștere cu 1,6 puncte procentuale față de anul precedent.

Rețeaua Radio ZU, parte a grupului Intact, a încheiat anul 2023 cu un volum de publicitate de 88,7 milioane de euro (rate card), conform BRAT, ocupând primul loc în topul radiourilor cu cele mai mari încasări de publicitate. Acest buget a fost mai mare cu 34,8% față de cel din 2022. La rândul său, rețeaua Romantic FM a atras publicitate în valoare de cinci5 milioane de euro (rate card).

Bilanțul financiar pentru anul 2022 (ultimul disponibil) arată o majorare a cifrei de afaceri, dar o reducere a profitului net față de anul precedent. Compania Antena TV Group, parte a holdingului Intact Media Group, a raportat afaceri de 595,1 milioane de lei, în creștere cu 3% față de anul anterior. Este cea mai mare cifră de afaceri din istoria de 33 de ani a companiei. Profitul net a fost de 137,1 milioane de lei, în scădere cu 24% față de cel din anul precedent. În 2023, au intervenit schimbări importante în acționariatul Antena TV Group.

Acțiunile fiicelor lui Dan Voiculescu au fost transferate pe o entitate juridică denumită Antena Holding SA, care deține 83% din acțiunile grupului. Cele două fiice ale lui Dan Voiculescu dețin Antena Holding SA, compania care controlează grupul, în proporție de 51% – Camelia Voiculescu și 49% – Corina Mirela Voiculescu.

Intact Media Group mai controlează o comunitate de site-uri (a1.ro, antena3.ro, spynews.ro), o platformă video on demand (antenaplay.ro) și cotidianul Jurnalul Național.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania