FacebookTwitterLinkedIn

Georgina Lupu Florian, fondatoare și Co-CEO al companiei Wolfpack Digital din Cluj-Napoca a câștigat premiul “Ecosystem Hero of the Year”, în cadrul Central European Startup Awards.

Ea este și cofondatoarea Women in Tech Cluj și membră a Consiliului Director al Transilvania IT Cluster. Central European Startup Awards este una dintre cele mai importante competiții pentru startupuri și antreprenori din Europa Centrală, și are scopul de a stimula și a recunoaște antreprenoriatul din regiune. Câștigătorii desemnați vor reprezenta, mai departe, regiunea, în cadrul Global Startup Awards, o competiție care are loc de 12 ani și care adună 120 de țări participante.

În cadrul Global Startup Awards au fost premiați până acum 14 unicorni și au fost adunate 28.000 de nominalizări, pentru diverse categorii.

12 categorii, 5.000 de participanți și 100 de finaliști sunt cifrele ediției de anul acesta a Global Startup Awards, organizată la Bratislava.

4 dintre câștigătorii celor 12 categori sunt din România și vor reprezenta mai departe regiunea și România în Septembrie 2024, la Istanbul. Cele 4 premii dovedesc evoluția ecosistemului de startup-uri românesc.

Categoria “Ecosystem Hero of the Year” recompensează angajamentul pentru antreprenoriat și contribuțiile de impact în cultivarea creșterii ecosistemului de startup-uri, spiritul vizionar și susținerea ideilor inovative. Pentru acest titlu, Georgina Lupu Florian a concurat cu 34 de finaliști din 14 țări.

Compania Renergia, din Cluj Napoca, membră a Transilvania IT Cluster a adus acasă premiul “Best Newcomer 2023”, Mindspace, din București a fost declarată câștigătoare la categoria “Best Coworking Space”, și Herity Network, din București, s-a întors acasă cu premiul “Best Web3.0 / AI Startup 2023”.

Wolfpack Digital are o echipa de 80+ specialiști, care dezvoltă aplicații mobile și web în domeniile: sănătății, finanțelor, mobilității etc.. Echipa este implicată în comunitate, prin mentorat, susținere financiară a startupurilor tehnologice (SlowDelta, ZeroWaste), sponsorizări acordate programelor de accelerare și de educare a start-up-urilor, prin jurizare la evenimente precum Innovation Labs, Demo Day, organizat de SAS UTCN, CSInnoHub Hackathon, organizat de UBB, etc.

De-a lungul activității, compania a primit mai multe premii și distincții pentru business dar și pentru dedicarea față de oameni și comunitate. A câștigat “European Technology Awards” la categoria “App Development”, a intrat în Top 50 de companii finaliste în cadrul programului “Made in Romania”, organizat de Bursa de Valori București, și recent a fost desemnată “Cel mai apreciat angajator din România”, conform evaluărilor angajaților, la categoria “Companii mici și mijlocii” de către Undelucram.ro.

“Am crezut mereu în puterea pe care comunitățile o au, dar și în puterea fiecăruia dintre noi de a ajuta prin orice se poate. Pe lângă satisfacția care vine din a face lucruri bune, această recunoaștere mă motivează și mai mult să susțin ecosistemul românesc de startup-uri. Un ecosistem sănătos și puternic presupune colaborare, competiție sănătoasă și diversitate. Înțelegând că suntem cu toții conectați, putem cu adevărat să construim împreună un viitor sustenabil și mai luminos”, a declarat Georgina Lupu Florian.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania