FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Dezvoltării finanțează 33 noi investiții, în 24 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Proiectele, în valoare totală de 405,7 milioane de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 13 noi proiecte, în valoare totală de 359 milioane de lei, depuse de opt autorități locale din București, Harghita și Sălaj, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 20 de noi proiecte, în valoare totală de 46,6 milioane de lei, depuse de 16 autorități locale din Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Gorj, Hunedoara, Ialomița și Iași, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice.

Totodată, Cseke Attila a anunţat miercuri că a fost atinsă şi depăşită ţinta de dezangajare şi absorbţie a Programului Operaţional Regional (POR) pentru anul 2022.

“Deşi ţinta de absorbţie a crescut semnificativ faţă de anul trecut şi, în ciuda dificultăţilor create din cauza lipsei de resurse umane în această direcţie a Ministerului Dezvoltării, am reuşit să atingem şi să depăşim ţintele de dezangajare şi de absorbţie a fondurilor europene disponibile prin POR şi pentru acest an. Acest lucru înseamnă că am reuşit să cheltuim fiecare euro disponibil pentru investiţii care dezvoltă localităţile din România”, a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.

Potrivit sursei citate, ţinta de dezangajare, în creştere faţă de anul trecut, a fost de 1,17 miliarde de euro şi a fost atinsă şi depăşită.