FacebookTwitterLinkedIn

CN Aeroporturi București S.A. (CNAB) începe lucrările de modernizare pentru echipamentele de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, în urma unei investiții de 3,2 milioane de euro. Vor fi înlocuite, în prima fază, patru dintre cele 6 benzi de bagaje și echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaționale.

Lucrările se vor derula etapizat și vor dura cinci luni și jumătate și vor conduce la o reducere temporară a capacității de procesare – de la 6 la 5 benzi de bagaje, și chiar 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extra-sezon. 

“În final, după o investiție de 3,2 milioane euro, se va obține o capacitate suplimentară de 20% și o reducere substanțială a timpului de așteptare la sosirea bagajelor. Precizăm că trei dintre aceste benzi sunt în funcțiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003). În aceste condiții, este de așteptat să se producă, temporar, aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri, aglomerări care pot conduce la creșterea timpului de așteptare pentru pasagerii care își recuperează bagajele de cală”, spun reprezentanții CNAB.