FacebookTwitterLinkedIn

Cargus este noul chiriaș al Constanța Business Park, parcuri de business de dimensiuni ample, dezvoltat de Globalworth și Global Vision. Compania de curierat își va desfășura operațiunile într-o unitate de tip ambient, de clasa A, cu o suprafață de 2.800 mp, ce include și un spațiu de birouri de 250 mp.

“Proiectul pe care îl dezvoltăm la Constanța reprezintă o investiție amplă, parcul având o suprafață de dezvoltare estimată la aproximativ 500.000 de mp, cu funcțiuni multiple, unde acomodăm deja o varietate de sectoare de activitate – de la curierat, logistică, până la producție și industrie ușoară. Cererea pentru aceste spații este în creștere, fie că vorbim de spații în unități cu mai mulți chiriași sau de unități individuale personalizate, unul dintre motive fiind tendința companiilor de a-și eficientiza operațiunile lanțurilor de aprovizionare și producție”, susține Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

În noul depozit, Cargus va procesa un volum mai mare de colete: capacitatea de procesare a noului depozit va ajunge la 15.000 de colete pe zi, dublu față de cât este în prezent în depozitul actual. 

Spațiul închiriat de Cargus se află în cea de-a doua unitate dezvoltată în Constanța Business Park, gradul de ocupare al acestei unități fiind de circa 80%. Printre chiriașii celor două clădiri existente se numără companii precum Pepsi, Maspex, Mobexpert, DHL, Maracana, Lem’s. 

Constanța Business Park dispune de 40.000 mp în cele două unități livrate, iar construcția celei de-a treia clădiri va începe în curând, pe fondul unei creșteri a cererii de spații logistice și industriale. Amplasat pe o suprafață totală de 100 de hectare, parcul va avea un total de 8 unități cu specific logistic și industrial, iar planurile de dezvoltare includ și implementarea unui nod intermodal.