FacebookTwitterLinkedIn

Pe primele două locuri se clasează construcții destinate comerțului. Cel mai bun scor a fost obținut de Penny Otopeni (99,4%), urmat de Lidl România (99,1%).

Urmează clădirile de birouri Globalworth Square din București, care a obținut scorul 99%, Vox Technology Park din Timișoara cu 95% și Matei Millo Offices, dezvoltat de Forte Partners, cu 91,6%. Și Expo Business Park, aparținând dezvoltatorului Portland Trust, se încadrează tot la categoria Outstanding, cu un scor de 87,7%.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este un sistem voluntar de evaluare a durabilității clădirilor, și este una dintre cele mai recunoscute scheme de certificare la nivel internațional pentru sustenabilitatea clădirilor. Sistemul de rating BREEAM implică o gamă largă de criterii de evaluare ale performanței unei clădiri, printre care consumul de energie și apă, poluarea, transportul, deșeurile, procesele de management și altele.

Pe lângă prestigiu, principalul beneficiu al unei clădiri care obține certificare Outstanding BREEAM constă în costuri mai scăzute de exploatare și administrare. În plus, valoarea clădirii, pe termen lung, va crește, la fel și șansele de păstrare a chiriașilor.