FacebookTwitterLinkedIn

Getica 95, unul dintre cei mai mari furnizori de energie cu capital românesc, intrat în insolvență la cerere anul trecut, va livra energie electrică către Metrorex, compania de transport cu metroul din București.

Contractul semnat de celei două entități are o valoare de 69,8 milioane de lei și vizează furnizarea de energie pentru trei luni, începând cu 1 februarie.

“În scopul asigurării necesarului de energie electrică începând cu data de 01.02.2022, dată la care expiră contractul de furnizare aflat în derulare, se consideră necesară achiziția în regim de urgență a cantității de energie electrică necesară pentru asigurarea Serviciului de transport public de călători cu metroul”, potrivit anunțului de atribuire din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Getica a mai livrat energie electrică către Metrorex, în 2020-2021. Pe data de 15 iunie anul trecut, Getica 95 a cerut intrarea în insolvenţă. Potrivit companiei, retragerea finanţatorilor, alături de neîncasarea facturilor, sunt motivele pentru care a ales să înainteze instanței de judecată cererea pentru procedura de insolvență. Datele publicate de Au­to­ri­ta­tea Naţională de Reglementare în do­me­niul Energiei (ANRE) arată că Getica 95 avea la fi­na­lul lunii ianuarie 2021 o cotă de piaţă de 12,15%, faţă de procentul de 7,9% din perioada similară a anului trecut.