FacebookTwitterLinkedIn

Wolf Theiss a oferit consultanță juridică acționarilor Dacia Plant în procesul de vânzare a unei participații majoritare către Ceres Pharma, o companie farmaceutică cu sediul în Belgia, activă în domeniul sănătății femeilor și a familiei. Dacia Plant este o companie cu capital integral românesc, aflată printre primii trei mari jucători din România activi în dezvoltarea, producția și distribuția de suplimente alimentare naturale de înaltă calitate și inovatoare.

Călin Ioan Ianța și Radu Ionescu-Heroiu, fondatorii Dacia Plant au finalizat cu succes negocierile și au semnat acordul de vânzare a participației majoritare în Dacia Plant S.R.L. Prin această tranzacție, Ceres Pharma își va consolida poziția pe piața românească, ca parte a planului de extindere a portofoliul de produse în Europa.

Echipa de Corporate M&A a biroului Wolf Theiss din București, coordonată de Ileana Glodeanu, Avocat Partener, a acționat în calitate de consilier juridic acționarii Dacia Plant în toate etapele tranzacției, începând cu faza inițială a procesului de vânzare, până la semnarea documentelor tranzacționale.

Alături de Ileana Glodeanu, au mai fost implicați în această tranzacție Avocații Seniori Luciana Tache şi Mihai Coadă şi Avocații Roxana Balica și Iulia Cumpăratu, toți membri ai echipei de Corporate M&A. UniCredit Bank Romania, prin echipa de Investment Banking și Advisory, coordonată de Alexandra Popa – director coordonator, a fost consultantul financiar exclusiv al acționarilor Dacia Plant în procesul de vânzare.

“Dorim să le mulțumim Ilenei, Lucianei și lui Mihai pentru ajutorul continuu, oferit de la începutul procesului de vânzare și până la finalizarea cu succes a negocierilor și semnarea documentelor. Procesul de negociere s-a dovedit a fi mai complicat decât ne-am imaginat inițial, dar suntem recunoscători Ilenei și echipei sale întrucât ne-au ajutat să rezolvăm toate impedimentele și să găsim soluții la aspectele complexe și provocatoare“, a afirmat Călin Ioan Ianța. 

Am apreciat foarte mult abordarea comercială și proactivă a Ilenei, care a fost mereu capabilă să găsească soluții și să ne ghideze în acest proces. Abilitățile ei de negociere si dedicarea ei sunt remarcabile, este o forță“, adaugă Radu Ionescu-Heroiu.

Cu o cerere pentru produsele naturale în continuă creștere pretutindeni, suntem recunoscători pentru încrederea acordată de către Dacia Plant pentru a-i consilia în această tranzacție strategică. Echipa noastră de Corporate M&A a fost foarte activă în asistarea unora dintre cele mai mari tranzacții de pe piața din România, atât în sectorul farmaceutic cât şi al sănătății, şi în mod particular în cele care au implicat antreprenori români. A fost o plăcere pentru noi să lucrăm împreună cu cei doi acționari, Călin și Radu, pentru ca procesul de vânzare să fie un succes. Sunt tare mandră de echipa noastră de Corporate M&A pentru că am reușit să semnăm încă o tranzacție în acest sector de foarte mare interes.“, a declarat și Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coorodonator al practicii de Corporate M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.